cakap kosong

Assalamualaikum..salam sejahtera...blog aku ni memang ruang utk aku merepek.haha.apa yang aku nampak.aku dengar.aku alami.aku ceritakan di sini.utk semua merasa dan mengalami.aku memang macam ni.Open our mind.Open our eyes.mekasih kerana membaca!!.hehe...

Monday, June 27, 2011

my boss my hero

sono fune wo goi de yuke omae no te de goi de yuke
omae ga kiete yorokobu mono ni omae no ooru wo makaseru na

sono fune wa ima doko ni furafura to ukan de iru no ka
sono fune wa ima doko de boroboro de susu n de iru no ka
nagasaremai to sagarai nagara fune wa idomi fune wa itami
subete no suifu ga osore wo nashite nigesatte mo

Go to: (1)

sono fune wa mizukara wo sorafune to wasurete iru no ka
sono fune wa mai agaru sono toki wo wasurete iru no ka
chihei no hate suihei no hate soko ga fune no ririku chiten
subete no minato ga akari wo kishite danmari konde mo

Go to: (1)

(2)
nan no shiken no jikan nan da
nani wo sabaku hakari nan da
nani wo neratte tsuki au n da
nani ga fune wo ugokasu n da

Go to: (2), (1) {x2}

themes song for my boss my hero...
hehe.....
 cite ny mmg best..rugi klu xtgok...jln cite dy..n pelakon2 dy..mmg best...cute2 jer sume.aq aser bnyak2 cite jepun ..yg prnh aq tgok smpai abis..ad dua jer...1) gto...guru terampil onizuka...2)...cite ni..my boss my hero..di sbb kan cite ni la wat kan aq aser nk belaja bhasa jepun..hehe...
buku dah ad..cuma mlas nk blaja.pneng.bnyk sngt bnda nk ingt..yg aq taw..

私はあなたを愛して hahaha...cara nk sebut..watashi wa anata o aishite..mksd nyer...ntah..kome cari la sndri..hehe..ap2 pon..aq serta 
kn skali ng video cite dy dibwah nie..korg sume le tgok ckit..kn?hehe..kpd yg xtgok g..tgok2 kan la...hehe..
k...
sekian..



Friday, June 24, 2011

saper nie????tolong!haha

Hai..wa..da lma xtgok blog nie.hehe..1st  aq nk ckp kat sni,congratulation for malaysia football team...sbb brjya mnewaskn psukan lebanon ngn 2 brblas 1...haha..aq bgga..(ckit je)..wlaupon 2cd half main cm hampeh..ksluruhannyer..bgus bgus dan bgus lg....hehehe =)

Tp bkn sal bola yg aq nk cite..hehe..ari tu kn..lebih kurg jam 4.30 ptg..penat brmain bdminton...aq msuk rumah..rehat kn bdan,smbil tgok album2 gmbr aq n mmber...selak2..aq plik...dan dengan  ttbe nyer!!!!(trkejut ckit) ad gmbr sowg pmpuan..hehe..cun..comey la jgk kn..hehe..(GATAL!!!)..tp nk wat cm ne..da mmg btol..sift laki cm nie..hehe...

tapi...yg plik nyer..gmbr pmpuan tu..aq xknal saper...hahaha..serius..aq mmg xknal..tp bila di pk kn blik..klu aq xknl..mcm mna gmbr tu bole ada dlm album aq...kn??4hari aq pk..aq cuba ingt blik sape pmpuan nie..n mcm mna gmbr dy bole ad kat aq..kwan..fmily...ex#*..sume aq da tnya...sume xtaw sape pmpuan tu..

nk minx tolg polis..polis xkn cri..xle wat kes pon..minx tolg bomba..lg xbole..doktr?krg ckap aq ni giler..ktua kmpung?ckap aq cri bini..jadi jlan trakhir aq wat..aq cite dlm blog nie..hehe..

pastu..dlam 4-5 ari lepas..aq ad jmpa sowg pmpuan dlam fb(facebook) yg muka nyer lbih kurg cm pmpuan dlam gmbr nie..tp..pmpuan tu xknal aq..haha..aq pn xknl die.hehe..dy org melaka..tpi..xla mirip sngt..ad la ckit2..hehe..bila tgok gmbr pmpuan tu..n ngn gmbr dlm album ni sekali lintas..mmg sama..haha..

tp mcm mna pon..aq da usha ingt blik siape pmpuan dlam album aq nie..tp xbole..

kalau lah pmpuan di dlam gmbr ni sedang baca atau pon kwn2 nyer sdg baca..ap yg aq tulis nie..aq memohon maaf..jutaan maaf..sbb xdpt ingt sape nie..n aq minx..cntac la aq blik..aq nk taw sape..n mcm mna gmbr ni bole ad ngn aq....hehehe...=).. aq da usha ingt blik..tp nk wat cm ne..mkan semut bnyk sngt.hahaha..


ni la pmpuan yg aq ckap..sory sbb gmbr xbaper nk cntk..xbape nk jelas..


kpada tuan nyer gmbar..aq (amin) memohon maaf.=)

sekian................

Friday, June 17, 2011

Seni bina berunsurkan illuminati/freemason??????di malaysia????pelik..

Illuminati atau dikenali lg sebgai freemason..adlah satu glongan manusia yang dikatakan terlibat dalam pelbgai konspirasi peringkat tggi dan telah berhasil mengubah “wajah dunia” kita hari ini.xslap aq la..asal nye glongan ni dr amerika latin..sbb..kebnyakan lmbang2 freemason/illuminati ni mksudnye dri bhasa latin.. Pertubuhan Freemason yang wujud dalam pelbagai bentuk berkongsi prinsip dan pandangan moral dan metafizik yang sama.




Di Malaysia, cawangan Freemason beroperasi sebagai Loji Besar Daerah Timur Tengah (District Grand Lodges of Middle East atau DGLME)

Nk taw lbih lnjut..cari sndri....hehehe..


ni senibina yang ad kat ngra kita..fikir2 kn le..



presin5 putrajaya..



lebih dekat..kita nmpak.."mata satu"


lmbang mata satu..


 ni lmbang 8 grisan


jika di mekah..umat islam melontar batu ke arah binaan tersebut..


 tapi..di tempat ni..kita agung-agung kn binaan trsebut.


yang lebih jelas ini..di kustem.(kolej university sains dan teknologi malaysia.)

dasyat giler!hehe..knp bnda mcm ni bole brlaku kt ngra kita?sape kite nk slah kn?kite sndri kena fikir kn..

sekian

Thursday, June 16, 2011

"cinta"....aduh....=)

cinta” xfhm la...bole di katekan,kat sume blog yg aq tgok..sume ad ckap/cite sal “cinta”..knp?”cinta” ni topik yg top kot kat dlm blog..hehe..jd,dgan tibe2 nyer..dgan pnuh rsa bgga dan trharu(ap kna mgena ntah)..hehe..aq mgistihar kan...aq pon nk wat jgk la sal “cinta”...hehe..=).tp nk tulis ap?aq pon xtaw...

Slalu nyer kn..blog si laki,dy akan cite sal krisis yg blaku dlam umah tgga dia.(tunang pon blom).huhu..yang si pmpuan plak sma.cite jgk sal umah xad tgga dia.hehe...tp ok la gak kn..nmpak la yg pkwe mkwe ni serasi.satu kpla.haha..laki kutok pmpuan.pmpuan kutok laki.bgus2..tu la kot yg best sal “cinta” nie.hehehe..

Jd..aq pon sme la jgk..trpgaruh nyer pasal..aq pon nk cite sal “cinta”.tp bukn sal rumah tgga aq.hehe..ni blum brtgga dn blum bersimen..knp perlu ad “cinta”..xad xbole??zman skunk ni..anak2 muda mna taw jga dri..cpt trpgaruh (ckp org..hehe)..yng laki msti akn cri pmpuan.yng pmpuan lak............x dicari pon akn wat jgk yg dia di cari.hehe..(ap aq ckp ni).

Ala..pndek kate sume org nak bcinta la.sume org nk merasa kn..sonok nyer wktu bcinta.ad yg smpai cinta sejenis (gay,les,..dan sewaktu dgan nyer)..sume gara2 nk bcinta.hehe..kalau nk taw kn..pgetahuan am ckit.hehe..aggaran bgi pengkid kat ngra kite ni da cecah 10 000 org..rmai tu..

*Bg lelaki..cuba bygkan..bila jmpa pmpuan cntk,cute.gebu.36’24’36.....hehehe..kite tgur dia..dy blas “soryy..i xlayan laki ok”....aduh..tnsion kn?hehe..klu aq pon same.hehe..

*bg pmpuan lak..jmpa laki nsem.brbdan saser.hehe..cute..ap lg??ad 4 pac.6 pac...tp last2,tgok kuar brkepit ngan laki jgk...ap korg aser?geli kan?hehehe

Tp tu la..yg plik nyer..mcm mna laki n pmpuan yg ska sejenis tu.psaan dieowg?mcm mna bole brcinta ngn sejenis??..dlm post aq yg sblum nie..aq ad cite sal GAY...korg bole cri klu suka.hehe..

Ber”cinta” xsalah..tp asal kn jgn melampaui batas.jgn trlalu terikot dgn budya org brat.kite prlu kekal kn sikap ketimuran dlm dri kite..klu bkn kite???sape lg...kn?ber”cinta” mmg sonok tp jgn terabai tggungjwb..jd oleh yg dmikian..hehe..bercinta lah anda sebelum anda dicintakan..(ap bnda ntah)..(ntah aper2)..hehe.. layan la lgu ni..daripada nitrus..”cinta”..ni bru btol2 “cinta” hehe..

Enjoy it..hving fun..feel from u heart.hehe..terabor omputeh aq.hehehe..wat malu jer..

Saturday, June 11, 2011

sebatang cikaret...=)

Jom..sepam cikaret..dlu..ni la bnda yg pling snok aq wat...strt drjh 6..da mula2 berkecmpung ke arena cikaret.hehehe=)..tp dlu..wktu otak xbpe nak seimbg..xcnter..haha..skunk xad dah..aq da bole pk mna yg elok or bruk.sykur alhmdullh..

Bla ingat kn blik msa2 dlu..mmg bnyk bnda bodo aq wat..yg aq sdar..yg xsdar..brtmbun kot..tp nk cite sal cikaret nie kn...mmg la..mcm2 jenis.yg sjuk.pnas.berperisa..mcm2 lar..dun****,nusa*****,wi*****,uda** ga***,su***,h**,sem*****,b&*,sa***......mcm2 lg la..sume aq da test...tp....yg pliknyer..aq xprnh ase KETAGIH,aq xprnh ase PUAS lyn cikaret nie.lg 1 yg plik nyer..bila tnya perokok,”knp hsap rokok???”dieowg akn ckp..”hsap rkok BOLE HILANG TENSION.”aduhh...aq mmg xle trima lar...

XLOGIK!!!...aq brtahun lyn bnda nie,xad stu pon yg bole hlngkn tnsion aq.ni sume ayt2 perokok.serius..mmg x..aser snok bla kuar kn asap dri mulut...xad faedh lgsung.ap yg ad ngn cikaret ni..bhan kimia blmbak doh..nk bgya ngn mrokok??dlu yer..skunk xad lar..xpndg dah.

“BIJAK XLEH NAK TUMPANG”....mak aq slalu ckp bnda nie..”BOLE KOT DIA LAR”..mmg btol pon,sungguh,..xtpu ehh..hehe..klu kite nk tegur prokok ni..mmg xbole lar..dieowg lg bjak..ad jer bnda yng bole pngkah blik..tu la mak aq ckp,”BIJAK XLE TUMPG”.bjak tuk die seowg jer..bla kite ckp,xelok hsap rkok..xbole hsap rkok...prokok akn ckap,bole,tp jgn slalu,..bole,klu pndai jga dri..bole,bole,bole..
“BOLE KOT DIA LAR”..............mmg xfm...

Bnyk usha kjaan da wat,naik kn hrga rkok.letak iklan kshatan kat kotak rokok,bwah 18taun xle dijual klu x kna dnda......mcm2 g lar....tp prnh x trfkir,.klu btol2 da xnk ad rkok kat ngra kite ni,da xnk prkok..ttup kilang rkok kt mlysia nie.sekat pngedar rokok.sekat pmbkal tmbakau.lrang kpd gerai2 yg jual rkok,STOP jual rkok..knp xnk wat mcm ni dri dlu...COMFIRM!xda lg rkok.xad lg prokok kat ngra kite nie...cye lar...

Tp....kite ni saper..mna ad kuasa nk wat sume tu kan=)..fikir2 lah..

Jd,kpd prokok...berhentilah.aq bole,knp korg xbole?ubat da mcm2 ad kat frmasi ari nie..cye la..mrokok ni hnya bzir kn duit.bhya kn kshtan dri sndri dan org len.andai kate,sehari sekotak..1kotk,hrga rm10..sbuln rm300..rm300 ni klu kite gna tuk bnda yg lg brfaedah..kn bgus.bg kat mak ayah ke...gna tok fmly ker..

ha.....lupa nk g taw..cikaret ni pggilan bg rkok yg slalu aq n mmber2 gna dlu..=)

HIDUP LEBIH SELESA TANPA ROKOK!...HEHEHE..cye la ckap aq..k..cuba ubah slow2.k...


SEKIAN....

Wednesday, June 8, 2011

2012 kot....

Pada kalendar  taun 2012... 1Ramadan pada tahun 2012 jatuh pada 20July hari Jumaat, jadi 3 August 2012 bersamaan 15 Ramadan jatuh juga hari Jumaat.. Sama dengan hadis Nabi pasal huru hara besar yang akan terjadi pada tengah malam pertengahan bulan Ramadan iaitu hari Jumaat 15 Ramadan di bumi ini yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur, pasal satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dekat langit,bukan kiamat tapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3,yang tinggal cuma 1/3 shj.. (yang NASA Amerika ada beritahu pada 21-12-2012 planet NIBIRU akan menghentam bumi) Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 tu.......ALLAH sahaja Maha Mengetahui...,

kalau kita tengok Hadis Nabi di bawah ini dan kenyataan pasal Kalendar Islam 2012 Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahwa Rasulullah saw. bersabda: Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan Syawal...". Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah?" Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jum'at, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya.., pada malam Jum'at di tahun terjadinya banyak gempa. Jika kalian telah melaksanakan solat Subuh pada hari Jum'at, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: "Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus!", kerana barangsiapa melakukan hal itu.., akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa"..

seram kn klu prkra ni btol2 jd waktu kite..mcm mna la kite krg..hurm..prkara ni aq pon xpasti btol ataw x..aq bca ni dlam sbuah blog ap ntah.aq lupa..aq trus sve...trima ksih kpd tuannye blog trsbut.jdi.hal ni..xtaw nk ckp.bkn ke sngkakala?tp klau sgkakala,slpas wjudnya imam mhdi,djjal..hm..ap2 pn,Allah maha berkuasa.Dia bole buat ap shja mgikot khendak-NYA..jd,kite sbgai hamba..hnya bole brdoa,agar di jauhkn dr sgla mala ptaka..
ammiinn...


Monday, June 6, 2011

lepak jam 4 pg...

Eeeeee!!!....wekkkk!!!! aq btol2 ase nak sepak jer dieowg..klu ngara kite xad undg2 yang mgatakan slah bnuh org mcm tu...aq da bnuh dieowg wktu tu jgak...giler lar dieowg..nabi xmgaku umat!taw x!knp ad org mcm ni kat dunia skunk??knp blaku kat ngra kite?mna dtg nyer smua pgaruh2 nie?mna iman smua org2 islam!mna pegangan!

Cite nie jdi waktu aq lepak2 di sbuah restoran di k.l....lbih trprnci..cheras,tsik prmaisuri.mmg ari 2,sajer nak wat bnda lain dri yang lain...aq lepak smpai jam 4pg...msuk jam 1pg..aq aser plik..knp pmpuan xad kat kdai nie..ad pon sowg dua.aq pk “mybe pmpuan xlepak mlm2...”aku biar..msuk jam 2pg,.kdai pnuh ngn laki.nak kate ad game bola..xad...pas 5mnit,sklompok laki dtg..smua le dikatekan mka market2..nsem2..tp............GAY!!!smpai kat meja geng dieowg,le kiss2 pp...yang xthan...le kiss bbir..laki ngn laki tu!perh!..dpn aq plak tu...sbar je lar...pastu lma2,bru aq pasan,KELILING aq,pnuh ngn GAY!pluk2..brcmbu...BODOH.

Esoknyer,aq lepak di sbuah restoran yng lain.kali ni,aq stay lepak smpai jam 5pg..tp,di rstoran nie..prkara yang sme x trjdii.alhmdullh...aq aser,mgkin rstoran tu..kwsan lepak glongan GAY.mgkin mmg kwsan prjmpaan dieowg.

 “Sesungguhnya aku ialah rasul utusan Allah SubhanAllah Wa Taala.. Hendaklah kamu semua takut dengan kemurkaan Allah. Sesungguhnya kamu semua daripada golongan lelaki yang melepaskan nafsu kamu kepada lelaki lain, bukannya kepada wanita. Sesungguhnya kamu ialah kaum yang melampaui batas,” kata Nabi Luth kepada kaumnya
.
Jdi ingat lah whai saudra seagama ku...kaum adam...bertaubatlah..msih ad msa untk prbtol kn prkara yg slah.msih ad msa mncri hdyah ALLAH!!..kerana,ALLAH maha pgampun.maha adil.

 "Allah (sentiasa) hendak meringankan (beban hukumnya) daripada kamu, kerana manusia itu dijadikan berkeadaan lemah" (Surah An-Nisa:28)

Sekian.

Sunday, June 5, 2011

73...atau yang satu?

Tanya Sama Itu Hud-Hud
Artist: M Nasir
(1)      Tujuh puluh tiga pintu
Tujuh puluh tiga jalan
Yang sampai hanya satu jalan

Beribu-ribu Margasatua
Mencari raja si Muraq
Yang sampai hanya tiga puluh

Ooh... Sang Algojo
Ooh... nanti dulu

Lihat dunia dari mata burung
Atau dari dalam tempurung
Yang mana satu engkau pilih
Dalam kalut ada peraturan
Peraturan mencipta kekalutan
Di mana pula kau berdiri
Di sini

Ooh... Sang Algojo
Ooh... nanti dulu

Berikan ku kesempatan akhir ini
Untuk menyatakan kalimah/kisah sebenarnya
Berikan aku kesempatan akhir ini
Lai lai la lai la lai

"Tanya sama itu hud-hud
Lang mensilang
Kui mengsikui
Kerna dia yang terbangkan ku ke mari"
Aku taw..rmai d klgan kite yang taw lagu ni..sape xknl m.nasir kan...tp,,taw ke apa yang sbnarnyer nk d smpai kan dri lgu ni..maksud trsirat nye??jd,kat post ni...aku nk shre ckit...nk wat bnda yang xprnah aku wat sblm nie..tp kali ini,aku hnya nk tekan kn pada rangkap yang prtma jer...sbab aku ykin,msih rmai lagi di klangan kite yang xtaw...(1)TUJUH PULUH TIGA PINTU,TUJUH PULUH TIGA JALAN, YANG SAMPAI HANYA SATU JALAN...mksd nyer..dlam 1 hdis Rasullullah ada mgatakan, mgenai Islam,terdpt 73 golongan dan hnya SATU golongan sajer yang terslamat dri seksaan neraka.golongan ini,adlh glongan yang mgikut sunnah Rasullullah dan Para sahabat baginda...Ketahuilah bahawa orang-orang sebelum kamu daripada Ahli Kitab telah berpecah kepada tujuh puluh dua kumpulan, dan sesungguhnya kumpulan ini (umatIslam) akan berpecah kepada tujuh puluh tiga (kumpulan), tujuh puluh dua daripadanya akan masuk neraka dan hanya satu daripadanya akan masuk syurga, iaitu al-Jamaah.kita????adkah kite didlm glongan 73...atau yang SATU?...bnyak lgi mksd2 rgkap2 yang lain,tp ckup la bnyk ni jer...rgkap yg lain..mgkin lain kali.insyllah..hehe...aku ni pon,xpandai sngt tntang agma ni..ad slah slap,hrap bole prbtol kn...ilmu kna kongsi...kn???k..only this for today...=)tata titi tutu...........

Friday, June 3, 2011

testing...testing....


Assalammualaikum…=),watashi wa amin desu.ny blog aku yang kali ke-2.aku pon xpasti apa yg da jadi kat blog prtama aku tu..hoho..mgkin ada mslah yg xdpt dikesan..mmg pnt aku nk wat blog lain..aku ny pon,da la bru blaja wat blog,,tggang-lggang jd nyer..haha…tp yg pntg,aku cuba..aku pon xtaw nk ckp ap kat pos ptama aku nie.aku mula aser nk join blogger nie,sbb kwn2 aku sume asyk ckp sal blog…aku pon xtaw ap yg mnarik..so,,aq join je la..test….so,apa yang kurng…aku mohon maaf…hehe=)..