cakap kosong

Assalamualaikum..salam sejahtera...blog aku ni memang ruang utk aku merepek.haha.apa yang aku nampak.aku dengar.aku alami.aku ceritakan di sini.utk semua merasa dan mengalami.aku memang macam ni.Open our mind.Open our eyes.mekasih kerana membaca!!.hehe...

Thursday, September 29, 2011

aku maafkan kamu

Assalamulaikum..=]

Aku maafkan kamu.....ni la lgu yg aq cri2 sblm nie..nyanyian malique ngn jamal abdillah..best..tpi aq plik..da pnt cri kt utube..4shared.lgu nie xad pon..aq dgar lgu nie pon..kt radio xfm jerp...ap2 pon..aq dpt lrik lgu nyer..best..pnuh trsirat..hehe..

Ni antara lagu2 yg ad dlm album baru malique yg djgka akn kuar xlma lg..ad lg lgu2 bru yg blum kuar di corong2 radio..tggu msa..tpi..ad yg ckp..album ni xkn kuar..atas sbb2 trtentu..xtaw la...ap2 pon..spport malique...!!!


aku minta maaf di atas segala perbuatanku. ternyata kamu lebih suci dari apa yang kubayangkan

(intro) (jamal abdillah)

ada teratak di hujung kampung
bawah cermin kopak ada kotak
tersembunyi dalamnya ada tempurung
sembunyi bawahnya katak melalak

(chorus) (jamal abdillah)

aku maafkan kamu
tak perlu kita bertemu
cukup kau tahu
yang aku
maafkan kamu
tolong teruskan hidup
jangan sebut namaku

verse1 (malique)
atur sepuluh daktil batal yang batil
detik dua usul ditutup satu lagi tampil
dari halaman rusuk kiri satu susuk ganjil
minta diisolasi dari dalil busuk jahil
aspirasi tak serasi dengan suara bunyi
inkarserasi dari penghuni dan keluarga bumi
surat wasiatnya atas paksi dalam rumi
minta dikebumikan hidup-hidup dalam guni
mana cepat terbang atau warna gelang tangan
buah fikiran aneh tergantung di persimpangan
halusinasi susuli ketandusan ihsan
ubat parut auditori kesan artileri insan
gagal dikesan

chorus

verse 2 (malique)
timbul tenggelam, timbul tenggelam
acapkali terpendam, acapkali tersergam
cermin muka kopak penuh bintik hitam silam
ini bukan lagu rindu ini madah dendam
kutimbang tanpa neraca di awal usia
kudihukum masuk neraka oleh manusia
minta tunjuk lubang atau pintu tak dapat jawapan jitu
jadi aku tak berganjak biarkan saja begitu
maafkan mereka, mereka tidak tahu
mereka tidak ramas buku, mereka segan ilmu
mereka tidak fasih malah fasik guna kata
kita kongsi nama bangsa tapi tidak kasta bahasa
maafkan mereka, mereka tiada nilai
ibu bapa lalai dari kecil dah diabai
tanpa kasih sayang, mereka suka menyakiti
kita kongsi warna mata tapi tidak warna hati

(sample)

kenapa awak tak pukul mereka?
saya tak suka pada keganasan

chorus

verse 3 (malique)

jangan ahli sihir seru nama maharaja
nanti segerombolan hantu bisu yang menjelma
guna hak berfikir sebelum hak untuk bersuara
kalau terpelajar sila guna hak miranda
pura-pura dengar, telan tapi tidak hadam
hafaz bila lafaz tapi mereka tidak faham
mereka mula kiri, aku kanan bila baca
sudah mahir rumi, mari tafsir alif ba ta

(alif)
ada teratak di hujung kampung

(ba)
bawah cermin kopak ada kotak

(ta)
tersembunyi dalamnya ada tempurung
sembunyi bawahnya katak melalak
2x

(outro + chorus)
(sample)

ternyata kamu lebih suci dari apa yang kubayangkan

2 comments:

Nurul Mazni said...

nice template blog.. tapi kan amin, its better kalau awak tukar template classic je.. tulisan macam dah bercampur2 dengan template.. klu akak sendiri pening nak bace, follower lain cam ner pulak.. no offense yer.. sekadar teguran.. akak dtg dh blog awak :)

amz amin min said...

haha...sy ni bru nk mnje2 ngn blog nie..mna taw sngt..ok2..sy try ubah..mekasih akak...=]