cakap kosong

Assalamualaikum..salam sejahtera...blog aku ni memang ruang utk aku merepek.haha.apa yang aku nampak.aku dengar.aku alami.aku ceritakan di sini.utk semua merasa dan mengalami.aku memang macam ni.Open our mind.Open our eyes.mekasih kerana membaca!!.hehe...

Friday, August 15, 2014

SEKIAN LAMA....

Assalamualaikum

Sebelum bermula bicara, sebelum terkasar bahasa, sebelum berlaku apa yng tidak disangka, sebelum terjadinya malapetaka, sebelum bosan membaca, sebelum bermulanya kesemua cerita.
SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN di ucapkan kepada semua kawan-kawan. Followers blogger. Serta yang mengenali dri ini.  Hehe ( senyum sampai telinga)…

Waaaahhhhh….. memang tak sangka…laman blog ni masih lgi tak berubah, masih lgi berwajah, masih lgi hidup megah dan…..sya msih lgi boleh bermadah. Hehe.. =) berbicara, bercerita, mengutuk mengumpat (hanya perempuan) …  macam2 lgi lah.haha.. 

Memang dah lama tak aktif dengan blog ni,bila start nye pengajian,hidup hnya dengan asignmnt-mkan –persatuan- asgmnt- mkn –persatuan- asgmnt- mkn -persatuan dan mcm tu la hari-hari berlalu. Tidur? Kgkdg berhari-hari tak tidur.. .  facebook pon jarang bukak. Blog ape tah lgi kan. 

1    1)      Assignment , we as architecture student.. project, assignment, jurnal. All in our day.
And day by day, time by time.. we dont know, and confius.. how we can choose architect as our ambition.
* kalau ada masa, saya akn ceritakn asgmnt,project,jurnal bgi student architecture.

2   2)  Persatuan , sepanjang 3tahun sya mnjlan pengajian dalm diploma senibina di politeknik port dickson ini..sya jua trut mnyertai satu persatuan yang mmg terbaik lgi baik serta membaikkan diri sya sendri..hehee.. mmg persatuan ni..satu dlam dunia.. =) .
* jika ad ksempatan,sya akn ceritakn mgenai perstuan ni.  

Cakap mengenai tidur  tdi… ada fakta yng mgatakan… tidur tak mencukupi boleh memendekkan umur sseorang.  Errr????? Betul ke tak?  Dalam sains, skolah rendah lgi kn.. bdan mnusia bila smpai waktu nye.. akn berehat drpd beroperasi. Iaitu pada waktu tido. Kalau tak tido..maknanya bdan tak berehat. Dalam agama ISLAM pon… dah ditekankan..mlm msa untuk berehat.siang utk msa mncri rezeki. Klau kita tak ikot? Klau kita lawn? Fikir la sendri.. =)

sebenarnya…sya bukannya nk cerita mgenai tidur nie…

dalam 24jam sehari.. pling bnyk korang spend masa pada waktu bila? Ok…takyah jwab pon tak pe. Haha =) bukn nak cerita psal tu pon….

Pernah makan mee udang pulau pinang??? Ok….takyah jwab pon tak pe. Bkn psal tu nk crita.haha…

Sebenarnya,.... sya xada apa pon nak diceritakan masa ni. Haha. In syaa Allah.. dilain kali.


Sekali lagi dikesempatan ini, sya.. MUHAMAD AMIN BIN ABDUL MANAP serta darah keturunan KELUARGA AMZ memohon jutaan kemaafan, menyusun sepeluh jari, menyemat hati, mengenang budi,membawa nluri hati, rindu bersama diri, kepada kesemua umat islam malaysia. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.


sekian..